15 Ocak 2009 Perşembe

FC DARLİNGTON - Quakers


Kuruluş Tarihi : Temmuz 1883


Sembol İsim : Quakers


Renkleri : Kırmızı-Beyaz-Siyah


Stadı : Darlington Arena (20.000 Kişilik)




TARİHÇE


İngiliz 2.Lig'de mücadele eden aynı adlı şehrin futbol kulübü.
Darlington Futbol Kulübü 1883 yılının Temmuz ayında kuruldu. Amatör olarak şehri temsil etmek için bir takımın kurulması, yerel bir ortaokulda yapılan toplantı ile kararlaştırıldı.

Feethams yeni kulübün evi oldu. Yer, John Beamont Pease’den kiralandı ve kriket sahasıydı. İki yıl sonra ilk kez FA Cup'a katılan kulüp, Grimsby' den 8-0'lık ağır bir yenilgi aldı.

Darlington, 1989'da Northern Ligi'n asil kurucu üyelerinden biriydi. Darlo, iki kez 1896'da ve 1900'de bu ligi kazandı. Kulüp, 1908'de profesyonel oldu, ve daha önce oluşturulan North Eastern Ligi'ne katılması kararlaştırıldı. Kulüp, North Eastern'deki ilk maçında Sunderland'a 5-1 mağlup oldu ve sonrasında kulüp, İkinci Lige girmek için müracaat etti

1910-1911 sezonunda FA Cup’ ta son onaltı takım arasına kaldı. Zor şartlar altında, Swindon Town’a kadar onbir oyunla sekiz raunt geçtiler. Kulüp, 3-0 yenildi ve bir daha asla bu başarıyı tekrarlayamadı Fa Cup'taki başarısından iki yıl sonra Darlington, North Eastern Ligini kazandı. Savaş, Darlington'da büyük bir darbe yaptı ve kulüp para problemleriyle karşı karşıya kaldı. Çalışan taraftarlara çağrı yapılarak sahte basılan senetler karşılığında para toplandı. Başkan, Bay J.B.sahneye çıktı, borçları ödedi ve Feethams'ın doğu tarafının inşasını bitirdi.

Savaş sonunda bitti ve 1920'de kulüp North Eastern ligini üst sıralarda bitirdi, Durham Senior Kupası’nı kazandı. Darlington, bir önceki gibi iyi bir sezon geçirdi. North Eastern Ligi’nde başarılı oldu ve kulüp, kuzeyden ÜçüncüLig'de oynama hakkını kazandı. Yeni ligde ilk mevsim, çok iyiydi ve üst sıralarda ligi bitirdi.. Bir sonraki sezon, Darlington, evinde hiç yenilmedi, ligde üçüncü sezonunda ligi birinci olarak bitirdi ve İkinci lige terfi etti.

İkinci lige, kendi evinde Nottingham Forest 0-0 beraberliği ile başladı. 13.000 kişilik bir taraftar topluluğu, Quakerlar'ın, ikinci ligde ilk maçını oynadığına tanıklık etti. İkinci Ligdeki ikinci sezonları ilki gibi iyi değildi ve tekrar Üçüncü Lige düştü. Savaşa kadar Üçüncü Lig’de mücadele etti. 30’lara kadar kulüo bir ilerleme sağlayamadı. 1933/34 sezonunda kulüp, Üçüncü Lig’de North Cup'ı kazandı. Old Trafford’da Stockport’u 4-3 yendi.

İkinci dünya savaşının başlaması ile oynanan futbol maçlarının miktarını sınırladı. Altı yıl boyunca süren savaş nedeniyle kulüp çok az maç yaptı. Yönetim bu süre içersinde yerel ordu tarafından kurulan takıma dayandı ve bir çok iyi oyuncuyu kadrosuna kattı. Bob Thyne'de böyle bir oyuncuydu. O, şimdiye kadar uluslararası düzeyde oynayan ilk Darlington oyuncusudur. Bu oyuncu, 1944'te İngiltere'ye karşı İskoçya için oynadı.

Savaş sonunda bitti. 1948-49 sezonunda taraftar katılımları yükseldi. 17.000 taraftar, Hull City'e karşı takımının maçını izledi. Darlo, 1-0 galip geldi. 28 Kasım 1955'te kulüp tarih yazdı. Newcastle'da, St.James Park'ta Darlington, Carlisle United ile oynadı. Projektörler altında oynanan ilk FA Cup maçıydı. Darlington bu maçı 3-1 kazandı. 1958'de takım, yeni kurulan Ulusal Dördüncü Ligin yeni üyesi oldu ve Coventry City, Watford ve Crystal Palace gibi takımlarla Feethams'ta karşılaşmaya başladı.

Altmışlarda Feethams'ta bir takım gelişmeler oldu. Stada projektörler yerleştirildi ve 10 Kasım 1960’da Millwall ile yapılan Darlington’un 5-2 kazandığı maçta ilk defa kullanıldı. Ancak bir elektrik problemi yüzünden batı tribünü yanar. Tribün yıkıldı ve sonra, tamamen aynı tarzda tekrar inşa edildi. Çatıya teneke bir kulübe konuldu, burasının ismine o zamandan bu zamana Teneke Kulübe denildi..

60'larda şimdiye kadar ki en fazla seyirciyi Feethams'ta topladı. League Kupası'nın üçüncü turunda, Bolton Wanderers Feethams'a geldi. Bolton Wandares'ında, Crystal Palace ve West Ham’ın daha önce gördükleri benzer bir sonucu görmesi için 21.023 kişilik Quaklers topluluğu Feethams tribünlerini doldurdu. Bolton maçı 2-1 galip bitirdi. Darlington, 1966'a kadar bu başarıyı tekrarlayamadı. Onlar ligi Doncaster'la beraber yukarıda bitirdi ve kırkıncı yılda kulübün ilk terfisini kazandılar. Takım,takip eden sezon yeniden küme düştü. Altmışların sonunda, Lig Kupası'nda son sekize kalan kulüp, heyecanlı bir oyundan sonra Derby'e 5-4 kaybetti.

1969/70 ve 1979/80 sezonları arasında Darlington, yeni bir yapılanmaya gitmek zorundaydı çünkü daha önce beş kere olan futbol ligine seçim tekrar yoktu. Her zaman başarılı olmak zorundaydı. Kulübü seksenlerde bir kez daha, mali bir karışıklık oldu. Kulüp, altı haftada £ 50.000'i bulmak için çok zorlandı para bulunmaz ise ligden çekilmek zorunda kalabilirdi. Şehrin insanları kulübü kurtarmak için gerekli parayı topladı. 1985'te takım, Üçüncü Lige terfi etti ve orada iki yıl boyunca kaldı. Kulüp 88/89 sezonunda Dördüncü Ligd'den Conferencee Ligine düştü. Brian Little yönetiminde ilk denemede kulüp ligi arka sıralarda götürür ve ondan sonraki sezon yeniden şampiyon olarak terfi eder. Bu terfi fazla hızlıydı ve sonraki sezon küme düşmede hızlı olur. Darlington, Üçüncü Ligde en sonlardadır.

1996'a kadar herşey yeniden sakinleşti. Darlington, yeniden Üçüncü Lig'de çıkmak için North East kulüpleri içinde iyi bir yılı bitirdi. Aslında kulüp, otomatik olarak sezonun son gününde terfi ettirilmiş olabilirdi. Plymouth, o gün Darlington'un rakibiydi ve maçı 1-0 kazanan da Plymouth oldu.

Herşey yeniden sakinleşti. 1997'e kadar, uzun yıllar boyunca hizmet eden Feethams'ta doğu tribün sonunda yıkıldı ve onun yerine yeni bir tane inşa edildi. Tribün inşası, yeni bir mali kriz yarattı. Yerel bir işadamı olan George Reynolds işbaşına geldi, ve 1999'da kulübü bu mali krizden kurtardı. O, 5 milyon pound olduğu söylenen borcu ödedi ve şehrin kenarında bir yerde 25.000 kişilik yeni bir stadın inşasına başladı. 1999 00 sezonunda Darlington, yeniden fantastik bir play-off maçı oynadı. Rakip Peterborough'tu ve Darlington 1996'da olduğu gibi 1-0 yenildi

Darlington , o zamandan beri terfi maçlarında kendini gösteremedi. 2002 / 03 sezonunun sonunda kulüp, Feethams'ta elveda derken, 2003 / 04 sezonunun başında Neasham Road'a merhaba dedi. Feethams'da, Darlington son maçında Letron Orient'le 2-2 berabere kaldı. Yeni yerin adı, Reynolds Arena adını aldı

Darlington, Arena'daki ilk maçı, 11600 kişilik bir kalabalık önünde Kidderminster Harriers'le oynadı. Quakerslar, Harriers'e karşı 2-0 yenildi ama Leyton Orient'e karşı evinde oynadığı sonraki maçta ilk galibiyetini aldı. Matthew Clarke, Darlington'un yeni yerde ilk golünü atan oyuncu oldu. Bu sonuca rağmen Darlington asla, taraftarları memnun edemedi ve maça gelentaraftar sayısı hızla düştü.. Arena, Darlington için çok büyüktü. 23 Aralık 2003'te çoğunluk kongre istedi. Şimdiye kadar Darlington'un kurtarıcısı olan Goerge Reynolds'u, hayranlarının gözlerinde neredeyse kötü adam ilan edildi.

Sahada Darlington, küme düşmemek için çok büyük bir çaba harcamaktaydı. . David Hodgson, idareci olarak geri döndü ve kulübü düşüş bölgesinden uzakta tutmaya çalıştı. Darlington'un ana alacaklıları, kulübün kurtarıcısı oldu. Sterling Consortium, Ioan George Reynolds'a yeri bitirmesi için paranın önemli bir bölümünü ödemeyi kabul etti. Onlar kulübü devralmayı denedi. Yine de olaylar, aynen öyle basit değildi ve Reynolds, onların topuklarına siper kazdı. Ancak yine de kulüp Sterling Consortium’un kontrolüne geçer.
Sterling ilk iş olarak stadın tabelasını değiştirdi. Reynolds Arena tabelası,22 Nisan 2004'de çıkarıldı. Sahada, David Hodgson'un yönetimi altında kulüp ilerlemeye devam etti ve 2004-05 mevsimi sonunda İkinci Ligi sekizinci olarak bitirdi. 2005-06'da da lig sekizinciliğini tekrar etti. Kulüb sadece, play-offlara iki kez katılabildi. . Başkan Stewart Davis, 2005-2006 sezonunun sonundan önce kulübün şimdiki başkanı George Houghton'a Darlington'u sattı. Kulüp halen İngiltere 2.liginde şampiyonluk mücadelesi vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder