26 Ocak 2011 Çarşamba

TANTANASI ACILI - 23 OCAK 2011

Bu hafta Kırmızılar ve Beyazlar, tantanası bol, acılı bir maç oynadılar.

Hava mevsim normallerinde, kuru ve soğuk. Hafiften yağmış olan yağmur yerleri biraz olsun kayganlaştırmış ama bu futbol oynamaya elverişsiz bir durum doğurmuyor. Kısaca herşey futbol sevdalıları için mükemmel...

Bir gün önce yine çeşitli oyunlar sahnelendi. Kırmızı takımdan Yaşar, Beyazlara oyuncu sayısını "Tamam" olarak bildirdi. Sonra günün bitmesine yakın 2 adamın eksik olduğunu bir telefon ile çıtlattı. Beyaz takım bu duruma hazırlıklıydı ve gerekli oyuncu sayısını sağladı, fakat bu seferde Rıdvan'ı Kırmızılara kaptırdılar.

Maçta Kırmızılar üstün bir oyundan sonra hak ederek, Beyazları 9-6 yendiler. Selçuk'un orta sahadan yaptığı "ace" görülmeye değerdi.

Maça damgasını vuran olayları sıralarsak;

Ogün'ün hamle hatasından, sahanın başarılı ismi Selçuk, nasibini aldı. Ayağına aldığı darbe ile maçı ne yazık ki sakat sakat tamamladı.

Sualp bir önceki hafta oynadığı etkisiz oyununu Kırmızlar adına affettirdi ve attığı goller ile takımını hem sırtladı, hemde "Altın Kafa" ismini fazlası ile hak etti. Yaşar ve Engin'le beraber sahanın yıldızıydı.

Serhat M.Ö. 2000 yılında kendisine yapılan faulü gündemde tutarak, federasyondan, her karşılaşmada bir maç önce kendisine yapılan faulleri, oynanan maçta da atmayı talep etti. Federasyon konuyu kurullara taşıyacağını söyledi.

Ogün, kilonun nelere zarar verdiğini, yaptığı hamle hatasında yaşadı, Hakemin kendisini kesinlikle oyundan atması lazımdı, saha da tuttu. Bizden tavsiye, acilen kilo vermesi yönündedir.

Bu maçta ilk defa futbol sahalarında görülmemiş bir olaya da şahit olundu. Futbol deyimi ile "Kambura Yatmak" artık kambura yatıp, arkasındaki oyuncuyu görmediğinizde faul olarak tanımlanmıyor ve oyun devam ediyor. Duyurulur.

Önümüzdeki hafta hangi yeni kurallar literatöre girecek merakla bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder